Monteur Steigerbouw

‘FIXED price’: U legt de datum van uw training vast, betaling van de cursus bij boeking, verzetten/omboeken tegen meerprijs. De keuze voor ‘FIXED’ levert u een flinke korting op onze bestaande prijzen op. ‘FLEX price’: U kiest voor flexibiliteit. U kunt één keer kosteloos verzetten, tweede keer tegen 50 %, boeking op rekening mogelijk voor bedrijven. U kiest met ‘FLEX’ voor extra service, voor de normale prijs. ‘FLEX’ prijzen zijn de 2016 tarieven, ‘FIXED’ biedt extra korting.

In deze 4-daagse training ‘Steigerbouw Monteur’ worden de deelnemers door een ervaren trainer met behulp van veel praktijkopdrachten, beeldmateriaal en e-learning in 3 dagen voorbereid op het examen ‘Monteur Steigerbouw’. Op dag 4 wordt het examen afgenomen en bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het DNV-GL vakbekwaamheids-certificaat ‘Monteur Steigerbouw’ (voorheen ‘Steigerbouwer A’). Het betreft een persoonscertificering onder ISO 17024. Met dit certificaat wordt voldaan aan de vakbekwaamheids-eis van de Richtlijn Steigers. Daarin is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 de vakbekwaamheid aangetoond moet kunnen worden. In deze training wordt gewerkt met hoogwaardig steigerbouwmateriaal van scafom-rux.

Inhoud training

Elke trainingsdag bestaat uit een afwisselend programma met korte informatierondes door de trainer en diverse groepsopdrachten voor de deelnemers. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen beroepspraktijk en dat ze vooral uitnodigend zijn om op zoek te gaan naar de benodigde theorie. Daarnaast worden de deelnemers zoveel mogelijk geactiveerd om te leren door te doen.

Dag 1: Veilig werken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, steigertypes,
steigertoepassingen, benamingen van onderdelen (en redenen afkeur), verschil
standaardconfiguraties en complexe steigers, toegangsmogelijkheden en middelen
en tekening lezen.

Dag 2: Veilig werken, belasten van steigervloeren, ondergrond, verankering,
krachtenleer, sterke, stijfheid en stabiliteit.

Dag 3: Veilig werken, monteren, aanpassen, demonteren en inspecteren
steigers. Oefenen examen.

Dag 4: Theorie en praktijkexamen.

Trainingsvorm

Deze training bestaat uit 3 aangesloten dagen training van 08.00 tot 16.00 uur voor groepen van maximaal 9 deelnemers. Op dag 4 wordt een theorie en praktijkexamen afgenomen door een DNV-GL gecertificeerd examenbureau.

Certificaat

Na succesvolle afsluiting ontvangt men het vakbekwaamheidcertificaat ‘Monteur Steigerbouw’ van DNV-GL met een geldigheid van 5 jaar.

Taal

De training wordt in de Nederlandse taal verzorgd. Uitvoering in andere talen is nog in voorbereiding.

Locatie

De training kan gevolgd worden bij DELTA Safety Training in Rotterdam waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Op verzoek kunnen we deze training ook organiseren op andere locaties, mits deze over de juiste voorzieningen beschikken.

Toelatingseisen

Ervaring in het monteren van steigers is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze training. Vanaf 1 januari 2017 dienen de deelnemers ook over het vakbekwaamheidcertificaat Hulpmonteur Steigerbouw te beschikken. Als er twijfel is of het kennis en ervaringsniveau van een deelnemer voldoende is om de cursus met succes te kunnen volgen, bieden wij de mogelijkheid van een zogenaamde nulmeting. Daarmee kan worden voorkomen dat iemand deelneemt aan een cursus zonder kans van slagen.

Prijs

De prijs staat vermeld in de rechter bovenhoek van deze pagina. Deze prijs is inclusief alle trainingsmaterialen, het DNV-GL theorie- en praktijkexamen en certificaat en lunch, koffie en thee. In deze cursusprijs is ook een afdracht van € 75,00 per certificaat aan de Stichting Veilig Werken Op Hoogte inbegrepen.

Verder zijn niet inbegrepen in de prijs:

  • Transport van en naar eventuele geselecteerde hotels à € 15,- per dag.
  • 21% BTW. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Overige informatie

  • De planning van onze opleidingen kunt u vinden op deze site onder Cursus Planning.
  • Deze cursussen zijn zeer geschikt voor individuele kandidaten of kleine groepen.
  • Neem gerust contact met ons op indien u uw opleiding niet kunt vinden.
  • Voor groepen en/of incompany trajecten maken wij graag een aanbieding op maat voor u.

Customers' review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 star 0 0 %

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze training

Schrijf de eerste beoordeling over: “Monteur Steigerbouw”

Wissen